Neadormiții

♦♦♦Cei care au făcut atâta rău omenirii nu merită să aibă somn nici dincolo de viață.

♦♦♦Vitalitatea filozofică, dar și politică – orice s-ar zice – a cuplului Marx- Engels, profitând de picoteala celorlalți, s-a bazat în special pe fragmentarea ideologcă a sfârșitului de secol XIX.

♦♦♦Faptul că ei i-au urât pe capitaliști nu înseamnă că i-au iubit pe muncitori. Și dacă totuși s-a întâmplat să fie și una și alta trebuie că ura a fost mai puternică.

♦♦♦Este cel puțin hilar – de fapt un fel de râsu- plânsu – ca doi bogătași să plângă ideologic pe umerii săracilor, asmuțindu-i ca pe niște câini dresați tocmai împotriva celor din categoria lor, a ,, greilor ”.

♦♦♦Știe careva ca acești ipocriți cu bărbi și mustăți mai stufoase decât mulțimea pe care au prostit-o – făcând-o să creadă că se va afla la conducere la un moment dat, efectiv, nu doar ca slogan – așadar, știe careva ca aceștia să fi făcut măcar o donație către un singur nevoiaș? Dacă știe, să ne informeze și pe noi, care stăm în așteptare. Una continuă.

♦♦♦Ca o tristă concluzie, se poate spune că bilanțul comunismului nu a fost global pozitiv, de fapt nici chiar local, așa cum avea să se dovedească la un secol după ce cei doi s-au distrat pe seama noastră, a atâtor generații.

CEL  CU  BARBĂ  ȘI  MUSTAȚĂ

S g. E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *