( Repost ) Slugă, caut stăpân

♦♦♦Pentru că nu sunt stăpân pe mine mi s-a întipărit pe faţă o fizionomie tipică de slugă ; până şi corpul a început să se aplece corespunzător, luând forma cobiliţei olteneşti. Aşa că sunt în căutarea unui stăpân şi pentru asta sunt gata să fac orice, ba chiar să îl caut peste tot, până şi-n buzunar. La el…

♦♦♦Aţi putea spune că sunt ne-stăpânit şi chiar aveţi dreptate, pentru că prea sunt de nestăvilit în căutarea unuia. Dar nu oricare, ci oricine, fiindcă nu este acelaşi lucru. Oricine este un nume foarte cunoscut, cu multă prestanţă și cu mult șarm, fiindcă îl are inclus în el pe ,,cine” şi – lucru cel mai important – are grijă de slugi, le face toate poftele. Desigur, asta în cazul obraznic în care îşi pot permite să aibă chestii de-astea.

♦♦♦ Ei, aşa ceva caut eu, dar îl vreau gratis şi în plus să nu aibă vreun minus, ca prin diferență să nu cumva să dea negativ. Să nu fie gras de exemplu, ca să poată ţine pasul în doi, însă să nu se ţină după mine toată ziua bună ziua, vă salut; să nu meargă legănat ca să nu adoarmă în mers şi să aibă coşmaruri cu mine; să nu fie respectuos ca să nu mă obişnuiesc cu binele făcut altora. Și ar mai fi câteva, dar acum mă grăbesc. Pentru că mie îmi place să lucrez suspendat de podul lui Oprescu, respectiv trei-patru zile suspendate pe săptămână, dar din ea, din săptămână. Și dacă se poate – şi o să se poată, că m-am interesat – să fie la sfârşitul ei ca să pot – şi o să pot, că sunt cam slugarnic – să fac punte peste week-end, ca să nu-l ating din greșeală cu vreo treabă.

♦♦♦Am un respect deosebit pentru orice înseamnă vreun semn, fie el şi din naştere, cu atât mai mult dacă este al şefului. Şi pentru asta o să-mi scot la suprafaţă inconştientul ca să-l pun la treabă, dar nu ca ,,lipsă” de conştient, ci ca realitate pozitivă, fiind de fapt regiunea obscură a vieţii mele sufleteşti, pe care vreau să o arăt tuturor. Este vorba de ,, lipsă” desigur, care este o dulce, o delicată, ce mai, o gingaşă, că de-aia e de genul feminin.

♦♦♦Cât despre ce ştiu să fac, apăi pentru mine asta e floare la ureche. Ştiu să fac orice pentru oricine, pot începe orice lucru la timp, dar garantez că nu termin niciunul de teamă să nu-l greşesc şi să mă simt aşa cum sunt. Deocamdată nu vă spun cum.

♦♦♦Având această calitate cu totul ieşită din comun – şi intrată unde o vedea ea cu ochii – întreb fără să aştept neapărat un răspuns : știţi pe cineva la fel de ciudat ca mine dispus să-mi fie stăpân? Dar să aibă tupeul să-şi fie şi slugă în perioadele în care eu mă mai plictisesc? Că-mi vine cam des, din cauza obișnuinței, am uitat să vă spun.

♦♦♦Ce părere ai ţară de stăpâni?

♦♦♦Aştept totuşi – în poziţia care îmi face plăcere să nu o repet, fiindcă este prea sus – aștept așadar să fiu contactat. Nefizic însă – și nici măcar chimic – fiindcă mă gâdil şi o să râd până o să-mi treacă. Dorul de muncă.

NEslugărITUL  diN  COTROCENI

S  g.  E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *