Ruptul în cur

♦♦♦De la o vreme încoace, ba, mai precis spus chiar dinaintea erei noastre care trece domol prin Iohannis, fostul ,,Ardei umplut” cu evenimentele zilelor din trecutul nu foarte îndepărtat, apoi ,,Găina care a născut pui vii” și actualul ,, Român rupt în cur ”, cum zice chiar el, a început să aibă o bizară ruptură fracțională de logică. Ori este una reală, datorată nu știu cărui fapt, să sperăm că nu medical, ori este una jucată, jonglată în mișcări unduitoare de gleznă.

♦♦♦Optimist cum sunt, optez mai de grabă pentru opt, pardon, pentru a doua variantă, pentru că pe toți cei pe care, uneori pe bună dreptate, i-a înfierat cu mânie proletară – vedeți bine comunistul asuprit din el ! – acum îi mângâie îngrijorător de suspect pe ceafă, adesea cu ambele mâini în același timp. Și o face într-un mod grețos, aproape că mi se găgește !

♦♦♦Pentru cei care nu cunosc termenul le dau termen doar până la sfârșitul fiecărui an să se documenteze în localitatea cu pricina, aflată la numai căteva zvârlituri de băț de noi, mai bine zis între noi, voi și el.

♦♦♦Desigur că este revoltător, mai ales că se comportă așa de fiecare dată când se află în același studio de televiziune, indiferent care, cu invitatul pe care urmează să-l aghezmuiască, dar de fapt jurnalistul, valoros altfel, își înmoaie mâinile bătucite de atâta scris pentru a le pregăti de frecție !

♦♦♦Și – din când în când – aplecându-se ceremonios, ca să i se vadă clar ruptura neagră, cade ( nu de pe scaun, nu încă) de acord global cu invitatul, sughițând, gâfâind ca și gonflabila care nu are nicio părere. Efortul se datorează încercării jurnalistice de a stoarce oștire (scuze, trebuie citit separat !), spunând invariabil același lucru : ,,nici nu știți că mi-ați dat un pont, domnu cutare”.

♦♦♦Evident, Cutărescu se înfoie de cort, zâmbește superior și promite să-i mai dea. Nu întrebați ce, că e simplu, pur și simplu. Apă la moară, păi voi la ce vă gândiți, în timp ce ronțăiți fraze-ntre dinți ?

♦♦♦Pentru noi, cei vechi, este cu atât mai surprinzător cu cât în articolele publicate în presa scrisă, sau pe net are o altă atitudine decât atunci când vorbește stând pe scaunul în formă de 4, unde abia dacă reușește să ia un amărât de 5 și acela chinuit, tras de coadă.

♦♦♦Oare să fie de vină ruptura !

CârpiTUL  îN cUr  diN  cOTROCENi,

S  g.  E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *