Altă-ntrebare

♦♦♦Ministrul ,, Altă-ntrebare ” este atât de crispat, de constipat, încât înainte de a răspunde la o întrebare, oricare, parcă scapă vânturi pe gură şi, printre ele, se grăbeşte să prindă ora de culcare aflată în trenul puterii, răspunzând la foc automat Kalashnikov, în mod invariabil şi stereotip cu o tocită pe la margini, adică pe la mahala-ntrebare-constatoare, recte: altă-ntrebare !

♦♦♦Acea altă-ntrebare urma să fie tratată cu flori de băşina porcului, numită nepopular păpădie, a începutului următoarei întrebări, formulată identic, de parcă ar fi citit de pe promterul Antenei 3 ( şi-un sfert ?).

♦♦♦Ministrul Bâlbâici a înghiţit ,, Pumnul şi palma ” lui Dumitru Popescu cu cotor cu tot, dar şi hapul, acel panaceu universal pentru prostie, în vederea (de aproape !) tratării cu blândeţe mângâicioasă a şefilor săi penali aflaţi în şi din şedinţa de guvern, dar şi atunci când a ieşit pe la intrare ca să anunţe ce şi-a dorit cine avea nevoie ( nu, nu la baie !). Fiind împins, prin forţa strivirii cu privirea, pe scară, în jos, evident, de treapta de deasupra sa. Sau, poate, cine ştie, chiar a avut în gândul din capul său de Oblio această coclită generozitate socială străbătută de o solidă ( tare-n partea moale ) inserţie justiţie(ară).

♦♦♦De la începutul conferinţei de presă şi chiar şi în prezent (prezentul continuu) ,,mă râd ” de-mi vine să plâng şi mi-e teamă de bau-bau că am făcut-o ( cu cine ?!) şi în somn ( să fi fost al RAŢIUnii ?).

♦♦♦O grijă nu-mi dă pace, ci doar fiori de război, un gând groaznic mă persecută şi mă bagă cu capu-n apă, obligându-mă să dau un răspuns individual la o întrebare colectivă: cum oare, un om care pare că nu a citit nicio carte de specialitate, în afară de titlu, pe care-l ştie pe din afară, cum poate să fie ce n-ar trebui ? Răspunsul se găseşte în tocul uşii de la PSD, ţinut sub cheie de :

♦♦♦Drag-ne-a fost pe locul doi cîndva,

      De-acuma nu mai este-aşa.

      Aşa-i, n-aşa ?

♦♦♦Într-un final, aşteptat cu nodu-n gât, locul unde se ţine vioara, cea desenată pe cravata roşie ca partidul, de această clonă a nimănui  cu  întrebarea  ,, când  se va sfârşi ” , această minune de ,, ministru ” a ,,tăiat” felia de declaraţii de presă, scurt pe din doi în doi, întorcându-se la stânga sa, făcând ca dreapta să rămână cu ea-n mână, cu întrebarea, devenită deja laitmotiv: altă-ntrebare ?!

neÎNTREBATU diN  cOTROCENI

S g. E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *