Sinonimia Nimicului pitic

 

♦♦♦În mod paradoxal cel care leagă firele unei acțiunii este un pitic care stă ascuns, culme a disimulării perfecte, chiar în sine însuși ca să nu fie descoperit de cel mai mare pitic, știți voi care, și să i le dezlege ca pe șireturi.

♦♦♦Semnificanții diferiți, oricât ar părea de bizar, sunt cei care exprimă aproximativ același semnificant, chiar dacă prin natura lucrurilor controlate îndeaproape de destin este unul trist și singur.

♦♦♦Ce am vrut să spun cu asta mă (vă) veți întreba cu toții, dar pentru că nu sunt în stare avansată de ebrietate ca să vă pot explica o las pe altădată, sau, dacă țineți neapărat, vă las pe voi să dați răspunsul așteptat ( și de mine!).

♦♦♦Potrivit definiției curente, scăpată ca prin minune de intoxicația alimentară cu curent AC/DC, sinonim este la mare distanță de identic și la egală cu el însuși distanță de aproximativul lui. Există două sau mai multe cuvinte pentru același sens, unic i-am putea spune fără teama că am putea intra în coliziune frontală de exprimare prin negare cu cei de la circulația periferică.

♦♦♦Cei care nu înțeleg nimic, dar nu e vorba de acel nimic de mai sus cum greșit s-ar putea crede, din ceea ce spun, înseamnă că n-au făcut aceeași școală cu mine, dar mai ales invers.

♦♦♦Ideea este că înțelesul aproximativ al unui cuvânt, fie el și nerostit, dar exprimat gestic, sau poate tocmai de aceea, se întinde, desfăcându-și larg brațele a permanentă relaxare, pe o plajă mai mult lată decât lungă, ceea ce nu este chiar în regulă, cum aș zice eu dacă aș fi relaxat. Pornind de la această idee greu de înțeles totuși – și vă dau dreptate –  oricât și oricând ne-am strădui nu putem omite ceea ce trebuie ținut (cu forța) minte. Desigur, cu excepția de la regulă unde îl identificăm pe cel care are acest prost, dar uneori salvator obicei, acela de a minți. Drag nouă tuturor dealtfel. Evident, dacă ne referim la stratul superior, în sensul (giratoriu) elevat al limbii care trebuie să fie unul curgător.

♦♦♦Este vorba, cea care doar zboară, planând ușor, dar insinuant pe deasupra scrisului, așadar e vorba de diferențiere cu (rock’n) rol de precizare, ca atunci când se precizează funcția, ce poate fi una de general dar cu grad de căprar. Și cu toate astea (cu gradele lipsă la apel) ocupă un loc (post)  superior doar fiindcă este mai sus cu pregătirea fizico-tactică decât genunchiul broaștei, exact când aceasta are apă acolo.

♦♦♦Cei care fac această mențiune în loc de premiu, în afară de mine desigur, sunt tocmai cei care completează cu pixul definiția Nimicului pitic, enunțat de mine din grabă în titlu. Dar poate că nici nu există, așa că să-i fie de bine. Și la fel și vouă, evident dacă existați.

 

niMICUL  absoLUT  diN  cOTROCEnI,

S  g.  E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *