( Repost) Belitoarea de gât de vioară

  1. 07. 2016 – replică la un articol

    scris de Alina – nu știu cum

în revista Kamikaze

 

♦♦♦Ia-o mai lin Alin(-o!)! Mai uşor cu coborâtul viorii pe scări până în beciul culturii tale, acolo unde sălăşluiesc şerpii urii de la care te alimentezi cu venin şi-l scurgi cu bale cu tot în sfârcul lăptos al peniţei tale de jurnalist de două copeici neconvertibile.

♦♦♦Cu mâinile murdare, abia scoase din haznaua lui Mardare, te-ai apucat de gâtul viorii lui Rieu şi atâta l-ai belit până cănd artistul, văzând-o atât de chinuită, ţi-a arătat curul, avant la lettre, fiindcă tu doar asta ai înţeles din acest spectacol pe care zeci de mii de iubitori ai muzicii l-au apreciat aşa cum se cuvine. Sigur, diferit de concertele de gen care nu se ţin în aer liber şi care au într-adevăr o anumită ţinută şi sobrietate artistică, impuse tocmai de condiţiile sălilor de spectacol.

♦♦♦Nu este obligatoriu însă dacă eşti cult să înţelegi muzica ( numită ) cultă. Este adevărat că plaja sensibilităţii, sau mai bine zis a interpretării personale a acelei sensibilităţii, este mai întinsă la cei cu o formaţie educaţională mai ridicată cu liftul gândirii decât a altora. Tocmai de aceea, presupunând că faci parte dintre ei, m-aş fi aşteptat să manifeşti măcar o brumă de toleranţă specifică unei asemenea categorii de melomani şi să nu-i băşcălizezi în maniera maneliştilor, numindu-i umilitor o mare (Neagră) de snobi.

♦♦♦Parcă te şi văd mergând cu mâinile în şold, şolduindu-te aţâţător, spre locul faptei, purtând pe umăr o omidă împăiată, care zâmbeşte din când în când la glumele citite de tine din ce scriu alţii. Şi asta la fiecare doi paşi – doi înainte ( ai tăi ) şi apoi înapoi (ai ei, ai omizii ), pentru păstrarea echilibrului instabil dintre tine, viitoare cariatidă şi fosta vieţuitoare, vie era să zic.

♦♦♦Şi ca să vorbesc – în scris – pe limba şi pe înţelesul tău, fie şi doar prin acest vomitător articol, ai rămas cu curul gol, chiar dacă ar putea fi plin, aş putea zice, dar nu zic, pentru că nu-i frumos. Deşi ar putea fi. Bombatul…

♦♦♦Te salută cu dosul, un admirator, relativ îmbrăcat. De gală.

NESUFERITUL  din  COTROCENI

S  G.  E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *